Menu

Pomůžeme vám v konkrétních situacích I.

Další články z kategorie
Aktuality

Co nového na Vzorném Právu - leden 2020

29. 01. 2020 Autor: Vzorné Právo

Snáze z nesnází

18. 03. 2020 Autor: Vzorné Právo

Pomůžeme vám v konkrétních situacích I.

01. 04. 2020 Autor: Vzorné Právo

01. 04. 2020 Autor: Vzorné Právo Kategorie: Aktuality

Tři příklady situací z běžného života, které se Vzorným Právem určitě snadno vyřešíte.

Rodina Pokorných bydlí v nájmu. Obávají se, že nebudou mít na úhradu nájemného. Jeden z rodičů čerpá příspěvek na ošetřování dětí, které nemohou chodit do školy. Druhý jako drobný živnostník musel uzavřít svoji provozovnu, nemá zakázky. Jejich pronajímatel s nimi zatím nijak nekomunikoval a ani nenabídl zmírnění platebních podmínek. Na Vzorném Právu mohou manželé Pokorní vyplnit Žádost o odklad splácení nájemného nebo o jeho snížení a doručit ji pronajímateli; podle své situace si manželé přímo ve vzoru vyberou, o jako formu úlevy pronajímatele požádají. Pokud se nakonec na úpravách nájemného dohodnou, mohou uzavřít Dodatek ke smlouvě o nájmu, jehož prostřednictvím dohodu písemně stvrdí.

Pan Fialka provozuje květinářství. I když jeho obchod může nadále zůstat otevřený, ubyli mu zákazníci a není lehké dokupovat zboží. Pan Fialka má prodejnu ve vlastním domě, který nedávno za pomoci bankovního úvěru renovoval. Úspory se tenčí a s bankou se zatím nedohodl na tom, jak se podmínky splácení úvěru upraví. Jeho bratr má úspory a je ochoten mu peníze půjčit. Rád by vše písemně podložil. Pomůže mu vzor Smlouvy o zápůjčce.

Pan Štědrý je lékárník na penzi, má úspory i dobré srdce. Není mu lhostejné, že okresní nemocnice, kde léta svou lékárnu provozoval, nemá na nákup zdravotnickým pomůcek. Chce jí část svých úspor darovat, ale chce si být jistý, že dar nemocnice použije opravdu pro daný účel. Smlouvu snadno připraví podle vzoru Smlouvy o darování peněz.

Všechny zmiňované vzory máte k dispozici zdarma, stačí jen zřídit si registraci a dokumenty si sami připravíte během chvilky.

Vaše Vzorné Právo

Dalších šest + tři podnikatelské příběhy najdete na blogu 
v článku Pomůžeme vám v konkrétních situacích II. - Příběhy podnikatelské a
v článku Pomůžeme vám v konkrétních situacích III. - Závěrečná trojice příběhů pro podnikatele


Související vzory