Menu

Co nového na Vzorném Právu - leden 2020

Další články z kategorie
Aktuality

Co nového na Vzorném Právu - leden 2020

29. 01. 2020 Autor: Vzorné Právo

Snáze z nesnází

18. 03. 2020 Autor: Vzorné Právo

Pomůžeme vám v konkrétních situacích I.

01. 04. 2020 Autor: Vzorné Právo

29. 01. 2020 Autor: Vzorné Právo Kategorie: Aktuality

... vzory, příspěvky na blogu a rozšíření vzorů... 
naleznete dále v článku.

Co nového na Vzorném Právu

Na kategorii Nájem nebytových a jiných prostor, se kterou jsme vás v této rubrice seznamovali naposledy, jste si již určitě zvykli a víte, že v ní najdete nejen Smlouvu o nájmu prostor sloužících k podnikání, ale i sofistikované výpovědi nájmu, výzvu k zaplacení dlužného nájemného, Smlouvu o nájmu garáže a další užitečné a vyladěné vzory. 

Máme pro vás další novinku: kategorii vzorů pro společnost s ručením omezeným v likvidaci, s názvem Likviduji společnost s ručením omezeným. Kategorie obsahuje šest vzorů, například Smlouvu o odměně likvidátora či komplexní Konečnou zprávu o průběhu likvidace. V likvidaci však využijete mnohé další vzory nabízené Vzorným Právem. Abyste se v problematice a nabízených vzorech mohli ještě lépe orientovat, připravujeme k likvidacím příspěvek na blog. Již brzy!

Z nových vzorů máme radost především ze Smlouvy o koupi nemovité věci. Zatím vzor můžete použít pro koupi a prodej jediné nemovité věci (bytu, garáže stojící na cizím pozemku, pole, kusu lesa, domu...). V dohledné době se vám chystáme nabídnout jeho rozšířenou verzi.

Z dalších nových vzorů doporučujeme: Smlouva o krátkodobém pronájmu prostor 
Smlouva o darování nemovité věci pro případ smrti 
Oznámení o převodu členského podílu v bytovém družstvu
Seznam akcionárůOznámení o přijetí rozhodnutí mimo valnou hromadu akciové společnosti (v sekci Pečuji o akciovou společnost) 
Prohlášení likvidátora  a Oznámení o přijetí rozhodnutí mimo valnou hromadu (oba vzory v sekci Pečuji o společnost s ručením omezeným)
Reklamace vad zakoupené věci (jinak také Uplatnění práv z vad)
Oznámení o vyřízení reklamace vad zakoupené věci
a stále nás a snad i vás baví instruktážní vzor nazvaný Jak pejsek s kočičkou pekli dort

Nadále vám nabízíme pět vzorů k vyzkoušení, aniž byste za ně museli platit. Podívejte se, a budete-li mít chuť, pošlete nám zpětnou vazbu. Budeme moc rádi. 

Nezahálíme ani na blogu: Zajímavý příspěvek čerpá ze života obchodních společností a věnuje se obraně proti usnesením přijatým valnou hromadou společnosti. Článek najdete od názvem Žaloba na neplatnost usnesení valné hromady

Podívali jsme se pro vás na Evropské nařízení GDPR s odstupem času (oblast Ochrana osobních údajů). Dočtete se, co se (ne)změnilo po více než roce účinnosti nařízení GDPR. 

Specifikovat ve smlouvách nemovitou věc není úplně snadné. Mimo jiné proto, že nový občanský zákoník v minulých letech vrátil do právního řádu pravidlo, že Dům patří k pozemku. Blogový příspěvek Petra Bezoušky, jednoho z předních odborníků na občanské právo, vám pomůže udělat si jasno.

A možná se právě teď potřebujete vyznat v problematice přihlášení a odhlášení trvalého pobytu na adrese nájemního bytu. Pak se informačně nasyťte v článku Trvalý pobyt v pronajatém bytě téhož autora.  

Vzory také neustále aktualizujeme. Nyní jsme pro vás rozšířili vzor Smlouva o darování nemovité věci. Díky tomu nyní s pomocí Vzorného Práva darujete nejen celou nemovitou věc, ale i spoluvlastnický podíl na nemovité věci. Máte možnost darovat nemovitou věc s příkazem dárce obdarovanému a dárce má nyní možnost si ve smlouvě sjednat k darované nemovité věci předkupní právo. 


Související vzory