Menu

Co nového na Vzorném Právu

Další články z kategorie
Aktuality

Co nového na Vzorném Právu - leden 2020

29. 01. 2020 Autor: Vzorné Právo

Snáze z nesnází

18. 03. 2020 Autor: Vzorné Právo

Pomůžeme vám v konkrétních situacích I.

01. 04. 2020 Autor: Vzorné Právo

06. 08. 2020 Autor: Vzorné Právo Kategorie: Aktuality

Půlka prázdnin je pryč. Za normálních okolností by si děti stěžovaly, že volno utíká moc rychle… letos je ale všechno trochu jinak. Máme za sebou dobu turbulentní způsobem, na který by před půl rokem jen málokdo vsadil. I na Vzorném Právu běžely věci oproti předpokladům jinak. Přesto, a možná právě proto je naše přání být vaším každodenním pomocníkem při vytváření a správě právních dokumentů silnější než dřív.

Většinu potenciálu Vzorného Práva jsme v uplynulých měsících věnovali úsilí rychle vám nabídnout informace a vzory k ulehčení mnohdy těžkých situací. Tyto vzory jsou i nyní zdarma, plně přístupné registrovaným a přihlášeným uživatelům. Nejvyužívanější jsou žádosti o snížení nájemného k bytu / k prostoru sloužícímu podnikání a dodatek ke smlouvě o nájmu prostor sloužících podnikání o poskytnutí slevy z nájmu pro účely podpůrného programu COVID-Nájemné.

V kategorii Zaměstnání jsou k dispozici dva nové vzory k dočasnému přidělení zaměstnanců k jinému zaměstnavateli:
Rámcová dohoda o dočasném přidělení zaměstnanců obsahuje úvodní dohodu mezi zaměstnavateli a dohody o přidělení prvního konkrétního zaměstnance.
Dohoda o dočasném přidělení zaměstnance se hodí pro přidělování jednotlivých zaměstnanců v případě, že už máte rámcovou dohodu uzavřenou.
Jste-li předplatiteli balíčku Upravuji mzdové a další pracovní podmínky zaměstnance, oblasti Zaměstnání nebo celého obsahu Vzorného Práva, oba vzory máte odemčené automaticky jako součást předplatného. 

I blog je stále ještě plný koronavirových témat. Petr Bezouška přiblížil ve svém článku podepisování v době koronavirové. Věnujeme se ukončování pracovních poměrů a státním podpůrným programům COVID-Nájemné a kompenzačnímu bonusu pro tzv. dohodáře. Z nové legislativy upozorňujeme na významné omezení zákonného předkupního práva ke spoluvlastnickým podílům.

Přesunuli jsme uživatelský účet včetně pracovny "Moje vzory" do pravého horního rohu, rozkliknete jej (po přihlášení) kliknutím na červený kruh s Vašimi iniciálami. Pracujeme na vylepšení pracovny a na stahování dat z veřejných rejstříků. 

Na vaše podněty a zprávy se těšíme na chatu a na adrese cs-vzornepravo@wolterskluwer.com. 

Přejeme vám hezké léto.